Terug een stem geven

Getuigenis 1

Ik was 30 en had drie kinderen. Mijn man pleegde zelfmoord en van de één op de andere dag stond ik er alleen voor. De financiële problemen stapelden zich op. Zo ben ik in de armoede beland. Hier werd ik heel eenzaam van en op het einde van die zwarte periode werd ik depressief. Iedere dag was het vechten om te overleven en om te blijven rechtstaan. Voor mezelf en voor mijn kinderen. Door vzw de Sfeer ben ik opnieuw in mezelf gaan geloven. Dit liep stap voor stap. Vandaag ben ik een sterke vrouw en deel ik mijn ervaring en kennis met bezoekers van de Sfeer. Niemand kiest om in armoede te leven, het kan iedereen overkomen!!!!

Getuigenis 2

Vroeger had ik een gezin. Een lieve vrouw en 3 prachtige kinderen. Na de scheiding viel ik in een zwart gat. Financieel als emotioneel was ik een wrak. Ik begon veel te drinken waardoor ik mijn job kwijt speelde. Vaak dacht ik, wat doe ik nog op deze kutwereld. Vaak schreef ik afscheidsbrieven… . Gelukkig vond ik mijn weg naar de Sfeer. Een warme kop koffie en een babbel deed wonderen. Mensen luisterden naar mijn verhaal en deelden hun verhaal. Vandaag heb ik opnieuw vrienden, werk ik als vrijwilliger in de Sfeer en de drang om uit het leven te stappen is niet meer. Ik kan terug genieten, ik voel me blij. Nu ik terug met een goed gevoel door het leven stap, staan mijn oren open om te luisteren naar mensen die hun verhaal kwijt willen. Samen staan we sterk.

Getuigenis 3

Mijn vrouw had tijd nodig om na te denken over onze relatie. Hierdoor had ik wekenlang geen contact meer met haar en met mijn kinderen. Ik was emotioneel gekraakt en door mijn gokverslaving ontstond er een schuldenberg. Ik voelde mij in die tijd heel eenzaam. Op mijn familie kon ik niet terugvallen. Het OCMW vertelde me over een huis in Genk waar je terecht kan voor een gezellige babbel, een luisterend oor en een hoop activiteiten. Ondertussen ben ik opnieuw samen met mijn vrouw. Iedere dag springen we binnen in de Sfeer voor een toffe babbel en de raad van de vrijwilligers en bezoekers. Dankzij de Sfeer ben ik sterker uit de situatie gekomen en heb ik een tweede thuis gevonden.

Getuigenis 4

Ik heb een mooi leven gehad. Jammer genoeg is mijn man veel te vroeg gestorven. Mijn kinderen zijn volwassen en uit huis. Ze wonen in het buitenland. Ik woon in een mooi appartement, heb een mooi pensioen, ben gezond… maar ik ben alleen, ik ben echt eenzaam. Toen ik alleen buiten op een bankje zat, werd ik aangesproken door een dame die voorstelde om met haar een koffietje te gaan drinken in de Sfeer. Dit is vijf jaar geleden. Tot op heden ga ik nog iedere week naar de Sfeer en ben ik zelfs lid van het kaartclubje dat doorgaat de eerste en derde woensdag van de maand. Eenzaamheid staat niet meer in mijn woordenboek.

Aanvullende gegevens